Toen ik bijna 50 was, sprak ik de wens uit om beeldend kunstenaar te zijn als ik met pensioen zou gaan.
Ik ben iemand van het lange termijn denken, dat mag duidelijk zijn. Op de (parttime) Kunstacademie ontdekte ik de grote overeenkomsten tussen het kunstenaarschap en coaching.
Ze versterken elkaar.
Hoe werkt dat? Vaak denken mensen bij kunst aan een beeld of een schilderij. En bij coaching aan een doel, een uitkomst. En hoewel beiden belangrijk zijn, zit het geheim om het doel te bereiken, in de kwaliteit van het proces.
Dat geldt voor Kunst en voor Coachen.
Kernbegrippen in mijn kunstenaarschap zijn: fascinatie voor mensen, een open en onderzoekende geest, het vermogen om waar te nemen, experimenteren, authenticiteit en reflectie. Als ik het omschrijf in coach-terminologie, dan gaat het om: oprechte interesse in mensen en leiderschap, het vermogen om te zien wat er gebeurt, een veilige ruimte creëren waarin iemand nieuwe dingen kan uitproberen, samen reflecteren op gedrag en dit weer bijstellen, als het je nog niet brengt waar je wezen wilt.
Als ik terug kijk op mijn loopbaan tot nu toe, zijn mijn fascinatie voor zingeving, organisaties, psychologie en kunst bij elkaar gekomen in Coaching en Kunst. Ben je nieuwsgierig naar mijn kunst? Kijk op www.mariekejellema.nl