Skip to main content

Het coachen gaat door, juist nu!

 

De behoefte aan coaching, een goed gesprek en reflectie zijn eerder toegenomen dan afgenomen. Vooral nu de eerste schrik voorbij is. Door de corona-situatie moesten we omschakelen, ons aanpassen en zijn we nog aan het verwerken wat er gebeurt. Dat roept vragen op. Soms heel praktisch, soms existentieel. Ik merk dat mensen over een drempel moeten om online coaching te willen ervaren. Juist de andere omgeving, de rust en tijd voor reflectie zijn fijn. Maar misschien is de grootste zorg van mensen wel: hoe maken we contact in een online omgeving en kan ik bespreken wat me echt bezig houdt? En dat blijkt geen probleem.

Hybride aanpak

Online hebben gesprekken al snel dezelfde diepgang als aan tafel. Dat is fijn om te weten, als je behoefte hebt aan een goed gesprek of een coachtraject wilt starten. Als je op locatie wilt afspreken kan dat nog steeds. Dan nemen we de volgende maatregelen:
• Geen handengeven
• Handen wassen voor het schenken van thee en koffie
• Deurknoppen schoonmaken
• We zitten aan een grote tafel, waarbij we 1,5 meter afstand houden
• En als één van ons niet fit is, gaan we online aan de slag. 

Online coachgesprekken duren 1 tot maximaal 1,5 uur en vinden plaats via Zoom. Zoom heeft de beveiliging aangepast: sessies zijn voorzien van een waiting-room en een password. Het voordeel van Zoom is dat het gratis is voor jou als coachee, makkelijk te downloaden is en weinig bandbreedte en stroom gebruikt in vergelijking tot andere apps. Het beeld is daardoor rustig en stabiel.

Ook nieuwsgierig naar coaching in deze tijd? Neem dan contact met me op.