Professioneel toezichthouden

Iedere bestuurder verdient een goed georganiseerde tegenkracht: een Raad die spart, toezicht houdt en een adequate werkgever is voor de bestuurder. Bent u toe aan professionalisering van uw Raad? Wij bieden u het volgende aan.

Toezichthouder

Ervaring met toezichthoudende functies en advies gaan bij mij hand in hand. Ik ben Commissaris bij Univé Oost en Voorzitter van het bestuur bij Stichting Leprazending Nederland. Een derde functie is welkom. Wilt u meer van mij weten, kijk dan bij Een leven lang leren. Spreekt mijn profiel u aan, tip een relatie of bel me voor een kennismaking.

Zelfevaluatie voor Raden van Toezicht of Commissarissen

Zelfevaluatie is een jaarlijks terugkerende activiteit van Raden van Toezicht en Commissarissen. U kunt dit zelf doen of u kunt zich professioneel laten begeleiden.
Wij bieden een onafhankelijke, frisse en professionele blik op de samenwerking van uw Raad. Meer informatie vindt u op de flyer. Afhankelijk van de omvang van uw Raad en de scope van de zelfevaluatie, bied ik deze dienst alleen aan of samen met Annemarie Koster van Koster& Company. Zij is bedrijfsjurist en ook professioneel toezichthouder.

Professionalisering van de Raad van Toezicht of Commissarissen

Als u vraagtekens zet bij de manier waarop het toezicht bij uw organisatie is vormgegeven, overweeg dan een professionaliseringstraject.
Ik begeleid professionaliseringprocessen van Raden van Toezicht en kijk naar de werkwijze, het voorzitterschap, de samenstelling van de Raad en de interactie met de bestuurder. Zo wordt professioneel toezicht leuk en uitdagend.

Instellen van een Raad van Advies

Als u een Raad van Advies instelt, creëert u voor uzelf als bestuurder een omgeving waarin u in openheid en vrijheid van gedachten kunt wisselen met mensen die buiten uw organisatie werken. Om gelijkwaardig en in vertrouwen te kunnen sparren, is voor veel bestuurders een verademing. 
Ik heb goede ervaring met het samenstellen van een adviesorgaan voor de Raad van Bestuur op gebied van duurzame energie, financiën en internationalisering en mocht deze raad voorzitten. Ik denk graag met u mee over de samenstelling van de groep en de agenda van de bijeenkomsten. Bel voor een vrijblijvend gesprek om de toegevoegde waarde te bespreken.

Perspectief bieden

Is mijn talent. Anders kijken

Naar gedrag en inhoud

Op verschillende niveaus

Verbinden

Van mensen
en hun kennis en kunde

Aan een gewenst resultaat

Doen we door dialoog

Resultaat en proces

Hoe beter de dialoog

Hoe groter de kans op

Duurzaam resultaat  

Mijn adres

Jellema Consultancy
Mr. van Hasseltlaan 27
7316 DJ Apeldoorn
T: 055 – 5766 773

social-icons-10